top of page
SPRINGSTOF_BlackOnAlpha_1080x1080_edited

SPRINGSTOF is een parkourmerk met de ambitie om kansen te creëren

voor zowel de community als de sport zelf.

Oorsprong

Het was een warme avond in mei 2020, de zon ging onder na de perfecte trainingsdag, toen het idee om een ​​parkourmerk te starten plotseling bij de twee vrienden opkwam. De volgende ochtend* schreven ze hun visie op, bedachten een naam en voilà: SPRINGSTOF was geboren!

* In werkelijkheid duurde het bijna een half jaar voordat we ons realiseerden dat we een merk wilden starten, en daarna nog eens zes maanden voordat we uiteindelijk voor de naam SPRINGSTOF kozen. Maar dat klinkt niet zo spannend, toch?

P1160460_v5.jpg

SPRINGSTOF is ongetwijfeld ontstaan uit ons - nog steeds lopende - Hal 5 avontuur. Samen met Cirkus in Beweging en de Leuvense parkourcommunity bereikten we dingen die ver boven onze verwachtingen lagen.

Hal 5 - en parkour in het algemeen - heeft ons zoveel kansen gegeven en ons het potentieel binnen de community doen inzien.

“We streven ernaar om kansen te blijven creëren door middel van media, evenementen, lessen, workshops, design en productie„

Waarden

Hoewel parkour uit zoveel verschillende aspecten bestaat, en SPRINGSTOF ernaar streeft zijn inspanningen te richten op meerdere daarvan, hebben we een aantal waarden bepaald die daarbij belangrijk zijn voor ons.

 • Helpen bij het behouden van een positief imago van parkour.
   

 • Kansen creëren voor atleten en communities, zowel training als werk gerelateerd.
   

 • Creëren en steunen van parkour media (video, foto, magazine, ...)
   

 • Zorgen voor kwalitatief hoogstaande parkoureducatie en -informatie.
   

 • Aanmoedigen van gecontroleerd, veilig en verantwoordelijk beoefenen van parkour

Community

Wij geloven dat het community gegeven een van de krachtigste dingen in onze sport is. Hoewel parkour in theorie een individuele sport is, zou het niet hetzelfde zijn zonder de community vibes. Trainen en plezier maken met andere van-muur-tot-muur-springende kameraden, samen eindelijk die technische challenge halen of vooruitgang maken, dit zijn enkele van de beste dingen van de sport.

Dami going for a precision, with bounce-backup by Luki and Nico

Zo zou SPRINGSTOF niets zijn zonder de community. We vertrekken vanuit onze community hier in Leuven (België) maar kijken altijd verder, zowel nationaal als internationaal. Evenementen, masterclasses, reizen, videoprojecten of uitwisselingen met andere parkour organisaties, er is zoveel mogelijk wanneer je connecties maakt met anderen. Simpelweg een paar vrienden uitnodigen om te komen trainen en plezier maken is het al waard!

Let's go!

SPRINGSTOF plakt een naam op de dingen die we reeds bereikt hebben, maar vooral ook op wat we in de toekomst nog kunnen bereiken. Wij zijn in ieder geval zeer enthousiast om te zien waar dit naartoe zal groeien!

SPRINGSTOF_WhiteOnBlack_1920x1080.png
 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube
bottom of page